10 Interesting Facts about Technology?

10 Interesting Facts about Technology:


1. What is the weight of the Internet?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: We can save many things on the internet, in fact, our all datastore on the internet what we do from morning to night everything is stored on the internet and the process is continuously going on and on so have you ever think "what is the weight of internet"? If you have any idea you can guess it......ok I can tell you the weight of the internet is 50 grams in another way I can tell you the weight of the internet is equal to Strawberry.

2. Do you know why Qwerty Keyboard developed?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: Qwerty Keyboard basically a typewriter. It was basically designed to slow the typing speed because if we typing fast at that time the typewriter is used to jam that's why Qwerty Keyboard developed.

3. Do you know what is the original name of the mouse?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: The original name of the mouse is "X-Y Position Indicator for a Display System". In 1973  it was first used with the Xerox Alto computer system.  It is invented by Douglas Engelbart and after some time he changes this device name into the mouse.

4. Do you know why patients play games during treatment?

10 Interesting Facts about Technology?

Ans:  Many times when patients are recovered from an injury they playing games and the recovery time is very faster because the concentration of patients is on game and body heel the bone's and injury will be alright.

5. Do you know what is smell message?

10 Interesting Facts about Technology?

Ans: We all know about the message but have you hear about smell message many questions come in your mind?... Ok, I tell you that you won't hear the name of the oPhone yes oPhone, not iPhone. It was developed by biometric engineer David, unfortunately, it never comes in the market(phone never launched) but the main reason to develop this phone is that you can send a Smell message.

6. Do you know who attends the first cellphone call?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: The first cellphone is developed by Martin Cooper who was the American engineer is the Motorola company. He is the father of the cell phone. He calls another company employee name Jawan Intel who works in 18 18 Auctioneers and tells him that we develop his first cell phone before you. We won the competition.

7. Do you know who tweets the first tweet from space?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: It happened on 13 May 2009 and this Tweet also available today you can see it on Twitter. Mike Massimino becomes the first to Tweet from the space. He wrote, From orbit: Launch was awesome!!! I am feeling great, working hard& enjoying the magnificent views, the adventure of a lifetime has begun.

8. Do you know what is the benefits of video games for the surgeon?

10 Interesting Facts about Technology?

Ans: In a survey, the surgeon who plays video games can mistake 30% less compared to the surgeon who won't play video games.  The operation speed of games playing the surgeon is 27% faster than the normal surgeon who won't play games.

9. Do you know the computer running on water?


10 Interesting Facts about Technology?

Ans: In 1936  Russian scientist Vladimir Lukyanov developed a computer that running on water. Do you know it was the world's first computer which was able to solve equations and used water-filled tubes to communicate the answers. It is specifically designed to observe and calculate problems regarding the cracking of cement. The name of this computer is water integrator.

10. Do you know who is the most popular video game in the world?

10 Interesting Facts about Technology?

Ans: Tetris is the most popular and most selling games of all time. More then 496 Billion copies of Tetris is was sold since its first release. You all play these games on your mobile phones and in your video games.

Interesting things may you know:

1. How did SONY start?
2. Top 7 unknown facts about India?
3. How did Tik Tok start?
4. How did Realme start?
5. How did OnePlus start?
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

YO

Ak

Akky